НачалоWindows XP, 7, Vista

В този раздел ще намерите уроци за създаване и редактиране на файлове и папки, копиране и изрязване на файлове и папки, както и тяхното триене. Всичко това с операционните системи Windows XP, 7 и Vista.

Още един бърз и лесен урок за смяна на икона на програма, файл или папка.

Едно кратко уроче, как да изкарате икона на десктопа. С два три клика можете да изкарате почти всяка икона на работния плот

Изчезнаха ми иконите от десктопа. Ако са ви изчезнали иконите от десктопа (desktop) можете много лесно да ги изкарате с няколко клика на мишката.

Уиндоус не е програма за работа с нея, а операционна система, т.н. ОС (OS). Какво е ОС/OS?

Искате да скриете папка или множество от папки и файлове в WindowsXP, 7 или Vista. Това може да стане много лесно само с няколко клика с мишката.

Промяна на логон бекграунда при стартиране на windows 7. Това е оня син прозорец с клонки от цветя. Промяната му става много лесно с няколко клика. За да разберете как става прочетете статията...

Ако всички икони на десктопа Ви са с разширение .lnk могат лесно да бъдат възстановени с един фикс. Повече по темата в статията тук.

Лесен урок за възстановяване на иконите на десктопа на windows 7. Това работи в случай, в които всички икони са приели картинка на някоя програма от windows-а, в случая AcrobatReader, Windwos Media Center, Windows Media Player, KMPlayer и т.н.

В този урок ще покажа, как да си оптимизирате операционната система windows (уиндоус) XP, 7 или Vista без да ви скапе ключовете или самата система. Благодарение на това оптимизиране ОС става доста по бърза и лека за работа без да се товари компютъра.

Кратък урок за създаване на пряк път или така наречения шорткът на дадена папка или файл на работния плот, екран или така наречения десктоп.