НачалоVirtual Dub

Видео обработки, уроци и работа с програмата VirtualDub или VirtualDubMod!

Повечето от вас най-вероятно са се опитвали да запишат клип заснет от фотоапарат на диск, за да го пуснат на домашния си ДВД Плеър (DVD Player).

Здравейте, сигурно сте се чудили как да запишете видеокасета на диск или от уеб камерата видео на харда си. Понеже от няколко месежа вече нямам ТВ-тунер ще импровизирам и ще направя записа от уеб камерата си.

За целта ще използваме филтър MSU Old Cinema на VirtualDub за създаване на реално черно-бяло кино от съвременен филм.

Избиране на компресия (кодиране на видеото)

Това ръководство ще е кратко и целенасочено към работата с филтри в програмата VirtualDub, VirtualDubMod. Чрез филтрите ще можете много лесно и гъвкаво да обработите любимите си видеа, като добавяте субтитри, променяте яркост и контраст,

Предполагам, че доста от вас са се мъчили да добавят субтитри в някой филм и после да го качат на телефона си и да го гледат при пътуване на големи разстояния.

Днес ще ви покажа как може да си сложите лого на някой клипче, което сте снимали или просто защото искате да експерементирате над това, а може би в по късен период от време да искате да сложите на някакво видео подобна реклама.

Това ръководство е за всички, които са си правили клипчета с фотоапарат, но докато са снимали фотоапарата е бил завъртян под някакъв ъгъл. При прегледа на видеото се оказва, че всички на клипа са в "легнало" положение

Днес ще напиша едно малко уроче, в което ще дам обяснения как може бързо и лесно да изрежете една част от avi (ави) файл, което ще се състои от няколко лесни стъпки.

Предполагам, че всеки се е мъчил да се опита да събере две части в една или повече, дали на филм или на субтитри това няма значение. С това ръководство ще добиете представа за сливането на AVI файлове.