В днешно време рекламата е един от най-развиващите се отрасли. Може би това са само приказки или не е точно така. От ден на ден има все повече и повече анимирани реклами по сайтовете. Повечето от тях са във формат *.гиф (*.gif). В този урок ще ви демонстрирам как лесно и бързо от даден видео файл може да направите анимирано гиф изображение.

За целта ще ни трябва следната програма 123 AVI to GIF Converter, която може да изтеглите от тук.

Преди да сте започнали да обработвате ави файла в гиф, трябва да отрежете някаква част от видеото, защото при зареждане на големи видео файлове програмата забива, все пак няма да анимираме цял клип или филм а кратко филмче, от порядъка на някакви секунди. Аз съм обработил едно такова клипче, изрязал съм част от него, някакви секунди, за да ви покажа как става, накратко. Ако не ви е ясно как става рязането на част от клип или филм може да погледнете тук.

Преминаване към конвертирането на видео файла. С няколко прости стъпки може да си конвертирате ави в гиф. Пуснете програмата. Трябва да се зареди нещо от този вид, показано на снимката отдолу. Както е показано, най-горе в ляво от папката, под която е написано Open an AVI fail се избира краткото видео. Под този бутон има друг, който се избира за точно определена обработка от ави в гиф или гив в ави. Ние избираме първата обработка.

Обработка от avi в gif

Продължаваме напред. След като сме заредили ави-то в ляво се вижда частта от видеото, която ще бъде създадена и обработена. В дясно на обекта width и height съм направил промени на резолюцията на файла. По подразбиране размера беше 720x576. Вие може да си направите ваши настройки. След като сте избрали всичко, горе цъквате на 3-тия бутон. Като задържите мишката върху него ще се изпише Convert. Цъквате там и за няколко секундии се конвертира файла.

Обработка от avi в gif

След обработката ще се появи прозорец, че всичко е преминало успешно. Натискате ОК и идва момента, в който трябва да за запишем файла в гиф формат. Натискаме на втория бутон Save.

Обработка от avi в gif

Тук избирате къде ще се запише файла на компютъра. Попълвате името и натискате Save.

Обработка от avi в gif

Ами това е от мен. Може да видите тестовият файл, който създадох аз. Успех

Обработка от avi в gif


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 2

  1. Е ти да се беше научил да пишеш на български. Тъп си ти, не програмата която си е супер.

anti spam