Повечето от вас са се опитвали най-вероятно да конвертират някакъв виртуален диск в друг (Image File, имидж файл). С това ръководство ще Ви покажа колко е лесно да се направи подобна обработка.

Програма, с която ще обработваме:

  1. UltraIso - обработва виртуални (имидж, image) файлове или така наречените виртуални дискове, които се използват за инсталиране на програми, игри и какво ли още не...

 

Пуснете програмата, ще се появи този прозорец на картинката отдолу.

UltraIso обработки

От иконката заградена в червено отворете файла, който искате да обработите.

UltraIso обработки

Това са всички формати, които може да отвори програмата:

UltraIso обработки

След натискане на бутона Open от картинка 2, ще се появи следната картинка, поакзана отдолу. Аз съм задедил един такъв имидж файл на Windows xp sp3 с вградени драйвъри, но това няма никакво значение. Вие може да заредите следните формати: *.iso,*.mds, *.mdf,*.ashdisc, *.b5t, *.b5i,*.bin, *.cue, *.ccd, *.img, *.dvd, *.cdi, *.dmg, *.nrg и още много други.

UltraIso обработки

Сега идва ред на избор на разширение, в което искате да запаметите този имидж файл. От падащото меню File изберете Save As, както на картинката.

UltraIso обработки

В полето File name посочете някакво име на файла, който ще запишете. От Save as type избирате формата, в който ще бъде запазен имидж файла. В случая аз избирам да е *.mdf/*.mds (това е формат за програмата Alcohol 120%).

UltraIso обработки

След като сте направили всичко натиснете бутона Save.

UltraIso обработки

Ще се появи такъв прозорец за прогрес, като на картинката долу. Изчакайте да приключи. Програмата ще заеме изходна позиция като на картинка 4.

UltraIso обработки

Ето и получените файлове, те се намират в същата папка, от където избрах файла. Казват се test.mdf и test.mds.

UltraIso обработки


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 1

anti spam