Здравейте и добре дошли в сайта за видео обработки и полезни съвети за видео обработка.

Днес ще се запознаем с една безплатна програмка за обработка от някакъв видео формат (avi, mpg, mp4, wmv) в smv за плеъри и телефони, които поддържат този формат. При писането на урока е използван Windows 7 SP1 32 бита. Програмата се казва SMV Converter и е безплатна. Програмата може да си изтеглите от тук.

Използването на програмата не е много трудно, само трябва да следвате стъпките. На снимката долу вече съм заредил един филм (Принца на Персия). На бутона отбелязан с 1 избирате видео файла, който искате да обработите. На долния ред в полето Output File се задава папката, където ще бъде записан преработения файл. По подразбиране се обработва в папката, в която е самия филм. Стъпка 2 изибирате в каква резолюция искате да бъде конвертиран файла. Стъпка 3 е да можете да предвижите филма напред, за да видите дали има субтитри. Много важно е като стартирате първоначално програмата и изберете филм, ще се появи прозорец на кодеците FFDshow. Желателно е да изберете да се използват винаги, когато се зарежда филм в тази програма. В случая не мога да ви покажа скрийн защото вече съм ги избрал и при мен не се появява повече. Аз съм избрал да се използват тези кодеци и ако името на филма и субтитрите ви са с еднакви имена ще се получи същия ефект, като на скрийна при мен долу.

Обработка на видео в SMV формат

Ако нямате субтитри, преработете името на субтитрите и на филма да са еднакви. На долната картинка Ви показвам как да се промените големината на субтитрите, защото стандартно са много малки. Долу в таск лентата в дясно на вашия екран трябва да се появи една икона със зелена стрелка обърната на опаки. В случая при мен се появяват повече, но това да не ви бърка. Като цяло вобсуба ги прави тези неща. При мен не се случва за пръв път, просто цъкнете два пъти върху едната иконка докато се появи прозорец с име DirectVobSub.

Настройки на субтитри за обработка на видео в SMV формат

Вече се е появил прозореца. Цъкнете на Arial. От там се правят настройки за големината на субтитрите, цвета, шрифта и т.н.

Настройки на субтитри за обработка на видео в SMV формат

Както се вижда тук са няколко прозореца един върху друг. На стъпка 1 е прозореца от цъкването на Бутона Arial, от горната картинка. Цъкнете отново на Arial. Появява се още един прозорец. В него може да редактирате шрифта, големината на субтитрите (стъпка 2) и забележете на стъпка 3 трябва да е избрано задължително Cyrillic, за да излизат субтитрите на кирилица, както трябва да са си.

Настройки на субтитри за обработка на видео в SMV формат

След като сте направили горните настройки цъкнете на всички прозорци ок докато не остане само прозореца с програмата. Там цъкнете на бутона Convert и изчакайте няколко минути. Зависи колко е можен компютъра Ви. При мен обработката траеше около 10 минутки.

Конвертиране на SMV видео файлове

Конвертиране на SMV видео файлове

В папката, която сте избрали да отиде конвертирания файл от видеото се появяват 2 два файла: .video и .audio Не се притеснявайте за това, те ще се премахнат в края на обработката.

Временни файлове при видео обработка на SMV файл

След като обработката приключи ще изпише Job Completed и файловете .audio и .video в папката ще изчезнат и ще се появи името на филма с разширение *.SMV

Временни файлове при видео обработка на SMV файл

Краен файл след обработка на SMV файл

Ами това е, дано ви свърши работа, ако имате някакви въпроси задавайте ги.

ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 2

  1. Здравейте, да не би да има проблем с кодеците и от там да се получават тези грешки, или качеството на видеото не е ок.

  2. здравейте всички горепосочени стъпки ги минавам и всичко е ок на последна стъпка convert дава следната грешка FAILED(hr=0x80040209) in m:pVideoGrabber ->GetConnectedMediaType( &mt ) ?

anti spam