Здавейте, днес ще ви запозная с обработка от някакъв фидео файл с ниска разделителна спосопбност от рода на *.avi, *.mpg в HD видео. За целта ще използвам софтуера Main Concept H.264 Encoder. Ще заредя един *.avi файл и ще го обработя с програмата, за да получа HD видео (High Definition). Имайте в предвид, че трябва да имате доста място на хард диска си, защото някой от видео обработките могат да достигнат размер от порядъка на 50-60GB, което никак не е малко.

Пускате програмата, зареждате видео файла от browse срещу Video source както е показано на картинката от долу.

От Common Presets: имате възможност да изберете в какъв формат да се превърне файла след обработката. В случая аз искам видео с най-голяма разделителна способност 1080i. От Details разгледайте допълнителните настройки.

След като сте избрали в какъв формат ще обработвате файла може да погледните в допълнителните настройки Advanced. Тук избирате в какъв формат да Ви бъде видеото 16:9, 4:3, аудио битрейта. Има възможност когато файла достигне определен размер (примерно 700Mb) да се дели на части. Всичко това може да го разгледате да пробвате няколко вариянта на обработка и да решите кое е най-подходящо в случая за Вас.

Обърнете внимание в най-долната част колко голям ще стане файла и след колко време ще бъде готова обработката.

Когато сте готови със всичко просто натиснете бутона Convert.


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 2

  1. Сичко е перфектно, пробвах и се получи качеството е добро.Но имам един вапрос как мога да конвертирам във MKV формат, или дали въобщте може.Ако знеш пусни една тема. А за този урок давам 10 от възможни 5, щте пробвам и другите да видя как са.Благодаря за труда!

anti spam