Лесна обработка от *.wav или *.aif в *.mmf формат. Тази обработка съм я правил за стари модели телефони, които не поддържат блутут и уаерлез, а само кабел. Доколото си спомням телефона беше LG C3300. Никакви мелодии не можеха да тръгнат освен *.midi и *.mmf. Може би има още хора, които се чудят как става номера с тоя вид обработка, може и да има такива, които биха желали да си обработят.

За обработката ще използвам 2 програми. Вие може да използвате само едната. Това няма значение, защото ще покажа цялата обработка от *.mp3 формат през *.wav до *.mmf.
Програмките са:

  1. Sound Forge - за обработка от mp3 в wav формат, понеже програмката YAMAHA WSC-MA2, няма такива възможности;
  1. YAMAHA WSC-MA2 - за обработката от wav в mmf формат.

 

Обработка от mp3 в wav:

Заредете програмата Sound Forge и направете следните стъпки показани на картинката. От 1 -> File -> 2 -> отваряне -> 3 -> избиране на файл -> 4 -> заредете желаната от вас mp3-ка.

Сега просто ще я запишем във формат *.wav. Спазвайте стъпките, както от по горната картинка.

Идва момента, в който трябва да изберем в какъв формат ще конвертираме и запишем нашата mp3-ка. Съответно аз я конвертирам в wav, защото програмката YAMAHA WSC-MA2 не може да конвертира от друг формат освен от *.wav или *.aif.

След натискането на бутона Save се появява този прозорец, в който трябва да попълните някое поле. В случая аз съм запълнил Title. Цъкваме на OK и продължаваме напред.

Обработка от wav в mmf:

Получава се файл със следното име SP0000.wav. За да конвертирате желания файл просто го провлачете върху прогрмаката. Това става като цъкнете с ляв бутон на песничката и я дръпнете в полето на програмата, след което освождавате левия бутон.

Показва се следното: В Title може промените името на песникчата, но може и да не го правите. Всеки знае как се преименува името на файл, така че какво ще правите тук си е ваша работа. Натиснете бутона OK.

Когато приключи конвертирането ще се появи този прозорец. В ляво е моя конвертиран файл с неговото разширение: SP0000.mmf. Файла може да се прочете само ако имате инсталиран софтуер към телефона. За да затворите програмката цъкнете най-долу в дясно върху бутончето за изключване. Това е от мен. Приятно конвертиране!!!


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

НЯМА КОМЕНТАРИ

Все още няма добавени коментари. Ти може да си първият!

anti spam