Предполагам, че всеки се е мъчил да се опита да събере две части в една, дали на филм или на субтитри това няма значение. С това ръководство ще добиете представа за сливането на субтитри от 2 файла в 1. За целта ни е необходима следната програма: VobSub 2.23 (за сливане на субтитри)
С тази програмка лесно можем да слеем субтитрите в едно. Разбира се ще ни помага и вече известния Ви VirtualDub и AVIcodec. Нека да пуснем и да проверим на колко "фрейма" е самото видео. Пускаме AVIcodec и избираме от Select филма, който искаме да проверим.

Виждаме, че филма е на 23.976 fps. Това ще ни трябва след малко. Сега ще трябва да проверим колко е времетраенето на първия диск от филма.

Проверката на времетраенето на филма ще направим по следния начин с VirtualDub. Защо трябва да проверяваме времетраенето ще попитате? За да слеем двете части на субтитрите по начин, по който няма да има разминаване със самия филм. Отворете VirtualDub и заредете първия диск от филма.

Сега от File изберете File Information...

От тук наблюдаваме времетраенето на филма, което е 55:00.30. Сега вече можем да продължим със субтитрите.

Заредете от Start -> Programs -> VobSub -> SubResync.

От Open... отваряте субтитрите.

След това щракваме веднъж на субтитрите от първия диск. Избираме "фрейма" на 23.976, както като проверихме с AVIcodec и след това Open.

Кликваме още веднъж на Open, за да заредим и втората част субтитри.

Избираме втората част от субтитрите. Слагате отметката, както е показано на 2, за да се добавят субтитрите. Нагласяме времетраенето на първия диск от филма (55:00.30). Отново наместваме "фреймовете" на 23.976 и Open.

От тук нататък вече предполагам, че трябва да ви е станало ясно какво правим. Записваме субтитрите на харддиска.

Променяте задължително името на филма. Просто оставяте само името без CD1 и т.н. Надявам се, че сте разбрали. Избирате отдолу формата да e *.srt и записвате в Save.

Дано всичко това да ви е станало ясно и да ви послужи някъде :о)))

 


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

НЯМА КОМЕНТАРИ

Все още няма добавени коментари. Ти може да си първият!

anti spam