Здравейте и добре дошли в сайта за видео обработки и полезни съвети за windows XP, Vista, 7.

Потребители на Windows често се оплакват от повредени икони на работния плот или Explorer. Иконите могат да се повередят в Windows XP, Vista и Windows 7. Това се случва, ако решите да направите някакви промени по визуалните детайли на уиндоуса с програми за смяна на теми и стилове особено с трансформация на пакети. Много лесно можете да възстановите иконите на десктопа като следвате долните стъпки. Този урок се отнася за Windows 7, ще въжи и за другите windows-и разбира се.

Ако по някаква причина, една или повече икони на Windows 7 не се показват правилно, можете да ги поправите чрез възстановяване на кеша на иконите. Това е скрит файл, който се намира в локална папка. Ето как да го направиете:

1. Отворете моя компютър. Цъкнете на стъпка 1 Organize, след това на стъпка 2 Folder and Search options.

Настройки на Папки и файлове

Цъкнете на тази опция като на картинката долу (Показване на скрити файлове и папки)

Показване на скрити файлове и папки

2. Намерете файла. C:UsersusernameAppDataLocal, където username е името на вашия потребителски профил. В случая моя потребител, с който съм се логнал в windows е на картинката. При вас ще е друго името.

Намиране на файл

След като отворите всички папки в крайната папка Local трябва да намерите файла IconCache.db и го триете.

Намиране на файл

3. Рестартирайте компютъра.

4. Изчакайте да се презаредят всички икони.

Ами това е, ако имате въпроси можете да ги отправите във формата долу.


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 31

 1. Моля помогнете ми всичките икони ми станаха на гугълхром ..как да си ги оправя

 2. Ами скритите папки и файлове направени ли са да се виждат?

 3. В Local не мога да намеря онова нещо, което трябва да го изтрия. Помощ!

 4. Опишете какъв точно е проблема, какви са иконите, по какъв начин се виждат, какво се случва при стартиране на дадена икона и т.н. Проблема Ви най-вероятно не е такъв, може да се дължи на вирус, шпионски софтуер, нещо което прави иконите да стават такива. Прегледайте си компютъра за вируси, деинсталирайте програмите, които не са ясни за какво са и пробвайте пак

 5. Направих стъпките,но все още ми показват листчета които са прегънати към края!!!! нз как

 6. Здравейте, ако не става по този начин по надолу в коментарите има друг линк, в който съм посочил друг вариянт. Въпреки това, може да опишите какъв точно е проблема Ви, за да мога да отреагирам и да направя подобен урок, с който да могат всички да оправят проблема си, ако на някой друг му се случи нещо подобно. Благодаря Ви!

 7. Не ми става истрих IconCache.db рестартирах си компа и нем исе оправя

 8. ами потърси в страницата има подобни уроци за възстановяване на иконите на компютъра

 9. Iskah da instaliram programata Microsoft Word i q instalirah w Widows Media Player i sega ws ikoni mi se precakaha kato natisna na Google Chrome mi otwarq micros word kak da go oprawq?! Pomognete !

 10. Хора, по надолу съм дал линк към вашия проблем. Четете коментарите ми. Няма да се повтарям по 10 пъти :)

 11. кажете ми как се оправя свички икони ми са на скаип и немога да отворя интернет игри и др. плс ако някои знае да каже! :)

 12. искам да си сменя иконите на Wn7та но нещо не ми се получава с десен бутон и пропъртис не ми дава прозореца от който да сменя иконата нещо не е активирано във функциите на десния бутон или ?

 13. ОК приятелю на мен иконите са ми всички с програмата за рисуване и не мога да ги оправя можеш ли да ми кажеш как и не ми чете нищо, примерно искам да отворя някоя програма и пише че не може да прочете този файл ако имаш решение пиши моляте блгодаря ти предварително

 14. Ами пробвай с този урок, това което е описано тук не е за твоя проблем

 15. Върху истинската икона има втора,която представлява бя,, прегънат в десния ъгъл лист, със синя, зелена и червена точка в средата. Опитах да следвам вашите стъпки, но не се получи.Какво да направя?

anti spam