Здравейте, ще ви демонстрирам на кратко как бързо и лесно да създаде шорткът, или така наречената икона на десктопа (икона на работния плот). Може да бъде казано по доста и различни начини, въпрос на избор от изказващия или търсещия това което го интересува. Урочето е много кратко и с няколко клика можете да постигнете желания резултат. Урока може да бъде използван както върху Windows XP, така и върху Windows Vista и Windows 7. Върху 8 нямам поглед, не съм работил още с него, но нямам и намерение, тъй като от Microsoft все пак признаха, че това е най-голямата грешка, която са правили в разработките си, и че по ужасен уиндоус от този не са създавали.


На кратко, искате да направите икона на работния плот на папка или файл(стартиращ файл от програма, игра или нещо друго). Аз ще ви демонстрирал как се прави икона на десктопа от една игра, която е 1 файл. С кликане с десен бутон върху иконата на играта, избирате Send to (Изпрати до), след което се появява второ падащо меню от което трябва да се избере Desktop (create shortcut) или на български Работен плот (пряк път). Не си спомням дали изписаното на български за всички версии на уиндоус е идентично, но е горе-долу подобно по значение.

 

икона на десктопа

ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 1

anti spam