Здравейте и добре дошли в сайта за видео обработки и полезни съвети. На кратко ще ви демонстрирал как бързо и лесно можете да смените иконата на папка или програма с няколко клика, без да са ви нужни кой знае колко умения за работа с windows xp, windows vista или windows 7, за windows 8 нямам идея как става, все още не съм попадал на компютър с тая недосмислена операционна система на Microsoft, но се предполага, че разлика особена няма да има от другите версии на уиндоус.

Първо ще покажа как се сменя икона на програма, игра или там квото е (софтуер, приложение), както искате така му викайте. Първия урок ще е върху икона от програмата winamp, втория ще е върху папка. Те са кратки уроците, така че ще бъдат поместени на едно място.
Ще променя иконата на winamp. В самата програма има добавени няколко икони от които може да се избира каква да бъде сложена, но има и опция да сканирате файловете, чрез файловия менъджър на ундоуса и да изберете друга икона, ако имате изтеглена такава от интернет.

Първо избирате десен бутон върху иконата на програмата и избирате Properties(Свойства). След което се показва друг прозорец, върху който има няколко бутона, по точно 3, на средния от които пише Change Icon (Промени икона). Цуквате на него и се появява трети прозорец, от който можете да изберете друга икона, от текущата или да цъкнете на бутона Browse (Прелисти) и да си изберете ваша икона от компютъра. Цъквате на всички прозорци ОК докато се затворят и иконата е сменена.

смяна на икона на програма

смяна на икона на програма

смяна на икона на програма

По идентичен начин се прави и с промяна на иконата на папка. Цъква се с десен бутон върху папката и се избира Properties(Свойства). Тук прозореца е малко по-различен от този за смяна на икона на файл. От табовете горе в прозореца, който се е показал се избира Customize (Персонализиране) и от там вече има отново бутон Change Icon (Промени икона). Цуквате на него и се появява трети прозорец, от който можете да изберете друга икона, от текущата или да цъкнете на бутона Browse (Прелисти) и да си изберете ваша икона от компютъра. Цъквате на всички прозорци ОК докато се затворят и иконата е сменена.

смяна на икона на папка

смяна на икона на папка

смяна на икона на папка

ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

НЯМА КОМЕНТАРИ

Все още няма добавени коментари. Ти може да си първият!

anti spam