Започна поредицата от уроци за работа с windows (уиндоус). В този урок ще ви покажа как да си създадете кратък път до дадена папка, файл или икона за игра, или програма само, чрез няколко клика с мишката. ;o)

Отивате до папката или файла, на който(която) искате да направите кратък път на десктопа (работния плот). Вместо всеки път да влизате до папката или да търсите файла, това може да ви улесни да стартирате от работния екран (десктопа). Цъкнете с десен бутон на мишката върху файла или папката. Минавате през бутона, на който пише Send To появява се второ падащо меню и от там цъквате върху Desktop (Работен плот или екран).

пряк път до папка в windows

Ето и крайният резултат с прекия път до папката, който създадох преди малко.

шорткът до папка в windows

Ако не знаете как се създава нова папка може да погледнете урок за това на тази страница, а ако не знаете как се редактира името на папка може да видите урок на тази страница.


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

НЯМА КОМЕНТАРИ

Все още няма добавени коментари. Ти може да си първият!

anti spam