От около 2 седмици насам Microsoft успя да спре и старите хакнати портабъл версии на Скайп за Windows. А именно версиите 3.8, 4.2, 5.5 и 5.9, и стандартната инсталационна версия 6.16, която ползвах до миналата седмица. В момента съм с версия 7.33.0.105, последната излязла до тоя момент. Искам не искам трябва да я използвам. Просто няма шанс. От известно време на един от компютрите ползвам версията на скайп 4.3 за убунту, която има проблем с получването на файлове и снимки.

За да се отворят трябва да се цъкне на линка на скайп, който иска да се логнеш в уеб версията на скайп и евентуално от там да отвориш снимка или да изтеглиш архив или файл. Но за сметка на това пък си остава историята на съобщенията, която липсва при уеб версията. По новата версия на убунту, така наречената Skype beta има идентичен проблем с уеб версията и при нея също няма история на съобщенията, но за сметка на това си се отварят изпратени снимки, гифове и могат да се получават архиви и файлове. Десктоп версията за мак имаше идентични проблеми с тези за линукс.

Получаваха се линкове, които да се прегледат през уеб за снимки и файлове. Доста неудобно. Не знам каква е причината майкрософт да решат, че всичко трябва да бъде орязано и да няма съвместиност на версиите една с друга. Колкото и да са нагрухани всички нови версии с реклами те могат да бъдат спрени с няколко клика на мишката и клавиатурата. Предполагам, че и парите които печелят от това не са кой знае какво, но са решили да опорочат толкова добрия за времето си skype. Колкото и да не ми се иска да го сменя, ще се наложи да ползвам услугите на Viber. Има си десктоп версия за компютър, има си и за смарт телефон. Напълно безплатно е никой все още не може да те задължи да го обновяваш, както прави скайп. Всеки сам преценява какво да ползва. Успех на всички!

ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 1

anti spam