Здравейте. Това уроче ще е за почитателите на MP4 плеъри, смарт телефони, телефони със симбиан, iPod, iPhone, Sony Walkman, PSP, PS3, Xbox 360, Zune, Archos, iRiver и каквото друго се сетите, най-вероятно ще може да се обработи. Общо взето програмите, с които ще работим в този случай са следните:

 

 1. Кодеци: Аз използвам K-lite Mega Codec Pack 1.52 - стара версия. Вие може да пробвате с една от последните, няма да е проблем. Задължително инсталирате DirectVobSub пакета. Чрез него ще добавим субтрите по късно. Ако има почитатели на FFDShow, няма никакъв проблем, тествах обработката и с нея. И в двата случая се добавят субтитри към видеото.
 1. Allok Video to MP4 Converter версия 6.2.0603 към написване на програмата. Може ако има по нова да пробвате с нея. Програмата може да намерите на тази страница
 1. Някакъв плеър за просвирване на видео файла след обработката. BsPlayer, Media Player Classic, KMPlayer, Windows Media Player и ли какъвто имате.

 

След зареждане на програмата, горе в ляво има бутон Add Files. От там се отваря прозорец, от който избирате видео файла за обработка. Същото може да направите с хващане на файла, теглене и пускане в програмата.

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

След като изберете файла ще се появи това прозорче на картинката отдолу. То инпортира, добавя видеото в програмата. Изчакайте малко и ще се скрие. В дясно има 3 бутона.

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

Като се добави файла трябва да се заредят още 2 бутона. На единия от бутоните картинката наподобява буквата А. Като задържите бутона върху нея излиза текст, на който пише Set Subtitle file for selected item. Цъкнете на този бутон.

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

От бутона Open, както е показано ще се отвори още едно прозорче от където избирате субтитрите на филма. Направете всичко, както на картинката.

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

До тук всичко трябва да е станало ясно. Време е да изберете за какво ще бъде предназначен видео файла (устройсвто на което ще бъде пуснат). Аз избирам да е Creative Zen. Това е моя MP4 плеър.

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

Преди да започне обработката, се нуждаем от избор на размера, в който ще бъде обработен файла. За моя плеър това е 320x240. Хубаво ще е да проверите вашето устройство с каква разделителна способност е за да не прецакате файла и след това да се чудите защо не тръгва.

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

До тук добре. Натиснете на бутона Convert. Изчакайте колкото е необходимо и прегледайте след това файла.

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter

Крайният резултат при мен е следния:

Зареждане на файл в Allok Video to MP4 Converter


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 12

 1. да възможно, просто намери в кодеците си, ако ползваш ffdshow Subtitle и от там можеш да направиш настройки, както на големина, така на шрифта и на цвета му. ако ползваш вградения кодек VobSub в K-lite mega codec pack, стартирай го от VobSub Configure мисля, че беше и от там на font или subtitle пак и си променяш настройките

 2. Благодаря за чудесната програма и обясненията към нея. Използвах я за вкопиране на субтитри във видео и възпроизвеждането му на е-Reader.Серия от 41 мин /350MB я конвертира за около 20 минути.Имам следният въпрос. Възможно ли е да се променя размера на буквите, цвета им и шрифта?

 3. Върви за mp4, това е за mp4 Creative Zen, само трябва да си нацелиш резолюцията и кодека, за това ти изписва невалиден формат, отностно въпроса за кода, има го в програмката

 4. инсталирай си FFDshow, мисля, че с него бях направил този урок. по някога кодеците се бъгват

 5. извинявай не ме разбирай погрешно за написаното,а иначе съм си инсталирал DirectVobSub и въпреки това в програмата на Allok video to MP4 converter не ми е активна тази икона за субтитрите,а като си изтеглих точно тази версия 6.2.0603 изобщо даже не ми се появява.Много ми е странно.Не знам къде е проблем,в настойките ли е нещо.

 6. serg, това заповед ли беше, чети внимателно и ще разбереш

 7. някой да ми каже защо не ми е активен бутона за показване на субтитрите,не излиза нов прозорец за избор на субтитри

 8. има един бутон Програми из менюто на сайта, някъде там е сигурно... ако си чел внимателно има и линк в статията...

anti spam