Копиране на CD диск от CD такъв (аудио, дата и всички останали формати, които са на CD)

Необходима програма за копиране на CD дискове: Nero Burning RОМ 6.6.0.16 или по висока. Аз използвам тази защото не ми дава грешки и работи безпроблемно. Стартирайте програмата Nero Burning RОМ

След зареждане на програма изберете медиа за копиране и запис (CD или DVD диск, цифра 1). Скролнете надолу и изберете CD Copy (цифра 2). Избиране на скорост за записване на диска след като бъде копиран - цифра 4. Но преди това отворете на опцията Burn - цифра 3 от картинката.

Отидете на Read Options. От тук от Fast Copy Settings: трябва да се избере какво искаме да копираме. В случая е диск с драйвъри, такъв диск копирах аз. Избира се Data CD. Към тази опция спадат дискове със следната информация: mp3, снимки, архиви, DivX филми, Avi филми, програми. Към опцията Audio CD се копират само музикални дискове закупени от специализирани музикални магазини или вече копия на такива дискове.

От следващата картинка се вижда къде трябва да се отиде и какво трябва да се избере. Скорост на чете на диска, който искаме да копираме и от кое устройство ще се копира диска. Старата генерация компютри имага и CD-RW и DVD комбо. Днес повечето имат по едно оптично устройство. В устройството, в което сте сложили диска (избирате това устойсто за копиране на диска). След всички направени настройки е време да натиснете бутона Copy.

Копирането на диска трае от 5-10 минутки, ако не е много надран разбира се. Понеже аз имам едно оптично устройство на компютъра си съм избрал 1 и също за копиране и запис, следователно след копирането на диска, записвачката ми изкарва диска, който се е копирал и ми излиза следния прозорец, който ви подтиква да сложите празния диск, на който ще запишем копието от оригинала.

Записът трая около 10-на минути. Според изброра на скорост, която сте избрали. Препоръчително е да се записва диска на 8x скорост, ако се прави запис на игра за PS или PS2 - задължителната скорост за запис е 16x.

Като е записан дискът излиза това прозорче. Натискаме OK, след което Done.


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 3

anti spam