Здравейте, днес ще напиша ръководство за запис на фирмуер (FirmWare) за ДВД плеър (DVD Player) по въпроса на Владимир Тодоров. Той има такъв плеър Pioneer DV-393 и иска да увеличи субтитрите като гледа филм. За целта ще ни трябва следния софтуер и хардуер:

 

FirmWare (Фирмуер) - За този модел плеър името на фирмуера е YDA6824A. Аз намерих в нета модифициран такъв с увеличени субтитри до 35 пиксела. Този Фирмуер трябва да съдържа CharSet CP1251 (това е Cyrilic/Кирилица).

Nero Burning ROM

DVD Player

Заредете програмата Nero Burning ROM. Ще се появи следния прозорец. Направете същите настройки като посочените от снимките. В прозореца New Compilation изберете от падащото меню CD, като устройство за запис. Под това меню цъкнете на CD-ROM ISO. От табличката Multisession натиснете на No Multisession.

Отидете на ISO табличката и изберете следните настройки показани на картинката. Когато избирате File System: или Character set: "ISO 9660" Joliet не трябва да бъде избрано.

В табличката Label правите настройките както на снимкада отдолу.

Продължаваме с Burn. Задължителното тук е да сложите същите настройки, който съм избрал и да затворите диска Finalize CD. Аз ви препоръчвам, ако плеъра Ви чете презаписваеми дискове RW, това го пише на кутията или в упътването да го запишете на такъв диск, за да не хабите цяло CD, но то е така или иначе струва жълти стотинки. Надолу настройките и записа са стандартни.

Забележете, че е сложена отметка за проверка на диска. Това проверява дали съдържанието на диска и записа са преминали успешно.

Флашване на БИОС-а на Вашият DVD Player (Обновяване)

1. Пуснете преъра и отворете дисковото устройство.

2. Поставете записания диск с новия фирмуер и затворете устройството.

3. На дисплея на телевизора ще се появи надпис, който ще ви подтикне да натисете бутона Play.

4. Плеъра ще започне да обновява данните. Докато трае ъпдейта не пипайте нищо. Не вадете диска, не го рестартирайте. Абсолютно нищо не пипайте докато не завърши процеса, а той ще е готов за около минута.

5. Чакате докато не свърши подновяването на плеъра. Когато се появи логото на плеъра, значи всичко е готово.

ВНИМАНИЕ: НЕ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ КАБЕЛА НА ПЛЕЪРА ДОКАТО ТРАЕ ОБНОВЯВАНЕТО МУ!!! АКО НЕ СЕ Е ПОЛУЧИЛ ЖЕЛАНИЯ ЕФЕКТ, МОЖЕ ДА ВЪЗСТАНОВИТЕ ПЛЕЪРА КАТО ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ФИРМУЕР (FIRMWARE)


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 1

anti spam