Интересувате ли се как става запис на видео или аудио разговори от skype (скайп)? Тук е мястото, където ще разберете как става. За целта ще ни трябва програмата SkypeCap. Програмата може да си изтеглите от производителя на тази страница.

Зареден ви е скайпа. Опитвате се да направите връзка с друг потребител. След осъществяване на разговор бил той аудио или аудио няма никакво значение, от Desktop (работния екран) или All Programs заредете програмката SkypeCap. Ще се появи следния екран. Може да избирате дали да запишете само аудио или и двете. В случая ще ви покажа как се записва видео файл и от двете страни.

Изберете Record Video. Ще се появи другия прозорец, който ще ви напомни, че трябва да регистрирате програмта. В случая няма как да я регистрирам поне за момента. Просто изберете Continue.

Започва записа. Когато решите, че желаете да спрете да записвате, може да натиснете бутона Stop Record.

Ще се появи следния прозорец. От тук може да изберете кое видео искате да запишете. Това от вашата камера или това от на събеседника ви, а може и двете. В случая аз съм експериментирал. Избрал съм това на събеседника ми. Камерата е празна защото това беше само проба. Както е показано на 1 е моята камера, там има изображение от човек. На 2 няма нищо. Избирам 2 и натискам бутона Convert. След обработката разбира се може да изберете 1 и да обработите и видеото от вашата камера. В това няма охраничения. Обработката може да се направи и на двата потока, както вашият така и на събеседника ви.

След натискането се получава това, като на картинката долу. Изберете къде искате да се запише конвертирания файл.

Появява се подобен прозорец като на тази картинка.

Ако желаете да видите видео клипа след края на обработката натиснете yes, ако не искате натиснете no.

Това е крайният резултат от моята камера.


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 3

  1. Здравей, Може ли да попитам дали има някаква програма, която предпазва от това да запишат видео разговор с теб в скайп. Благодаря!

  2. Явно има проблем с линка на производителя. Ето линк от където може да изтеглите програмата http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2026346

anti spam