Как да копираме лесно аудио диск и копираните файлове да са в MP3 формат. Ами много лесно с така известната на всички ви Nero Burning ROM или Nero Express. В случая аз ще използвам Express, защото става доста по бързо

Софтуер, който ще използваме:

  • Nero Express - за конвертиране от оригинален аудио диск в MP3 на хард диска

 

Заредете програмата. Трябва да ви се появи подобен прозорец, като този долу. Натиснете на бутона More, за да се появят и другите бутони с опции. Изберете опция 2 Save Tracks.

Сваляне от аудио диск в mp3

Появява се този прозорец, от който избирате в кое устройство ви се намира аудио диска. При мен това е първото устройство, това ми е DVD-RW записвачка, второто устройство е виртуален диск, създаден от Alcohol 120%.

Избор на устройство

Сега идва ред да поизчакате малко, докато зареди диска с аудио файловете. Става сравнително бързо.

Зареждане на аудио диск

Излиза още едно прозорче, в което ви пита дали искате да изтеглите информация за изпълнителя, песните и т.н. от базата с данни на Nero. Аз избирам, че не желая да се появява повечето този прозорец и че не искам да тегли никаква информация от базата на Nero. Ако изберете опцията да не се показва прозореца, повече няма да го видите. Това си е лично ваш избор. Аз процедирам така.

Теглене на информация от сървър на Nero

Вече имаме заредени всички аудио файлове от музикалния диск. От 1 избирате в какъв формат ще се записват файловете. Аз избирам да е Power Pack Lame MP3 Encoder, след което избирам бутона Settings, цифра 2, от там ще направим настройките на MP3 кодека. Цифра 3 е за избор на папка, в която ще влязат всички конвертирани мп3-ки.

Настройки на Nero за сваляне на mp3

Когато изберете Settings от горната снимка, ще се появи това. Там ви подканват да влезете в сайта на Nero и да тествате новия MP3Pro енкодер, не ви го препоръчвам, този енкодер в нерото си работи супер. Аз отново избирам отметката долу в ляво, за да не се появява повече този прозорец.

посетете сайта на неро

Тук вече ще направим настройките на MP3 кодека. От 1 избирате Highest. Това е да направи мп3-ката с най-добро качество. От 2 избирате с какъв битрейт ще бъде мп3-ката. Това се отразява както на размера й, така и на качестовото й. Аз избирам максимума, както е показано, задължително stereo канал.

настройка на mp3 кодек

Както споменах преди малко от Path избирате в коя папка ще се конвертират и запазят мп3-ките. Изберете си някаква.

избор на папка

След като сте избрали папката, трябва да цъкнете на падащото меню срещу Path за да изберете директорията.

избор на директорията

Когато сте направили всичките тези настройки идва мигът, в който трябва да натисменм бутона GO.

конвертиране на аудио диск в mp3

Започват да се обработват мп3-ките.

обработка в mp3

Краен резултат в моята папка, която избрах.

краен резултат


ГЛАСУВАЙ                

КОМЕНТАРИ 9

  1. страхотно, благодаря! Свърших страхотна работа

  2. Браво embaka.Разбираш си от работата! Благодаря за изчерпателните, точни и ясни указания.Много ми помагна защото имам няколко диска с аудиозаписи, а от както ми се повреди касетофона в колата слушам само мр3-ки чрез онази джаджа - "Трансмитер за кола", в който включваш флашката натъпкана с мр3-ки и си слушаш. Няма торби с касетки или дискове които се чудиш каде да ги държиш в колата. Още веднъж благодаря.

anti spam