С това ръководство ще ви запозная как и по какъв начин да си направите DVD-Видео за много кратко време без да имате кой знае какви познания за видео обработката. За целта са ни нужни няколко програми, с които бързо и лесно можем да създадем DVD от AVI формат. Поствам тоя материал, за да могат хората лесно и бързо да си го направят сами, а не да си блъскат главата!

 

Откакто DVD-R и DVD+R устройствата започнаха да стават все по-популярни, много хора започнаха да търсят начин да конвертират старите си DivX или XviD архиви в DVD-R (по-специално DVD - Видео формат, който може да се използва на ДВД- плейърите). За щастие има няколко безплатни и/или евтини shareware инструмента, които позволяват това да стане лесно.

За какво служи това ръководство?

Ръководството въвежда в процеса на конвертирането на AVI формата в DVD-Видео. Ръководството само по себе си не е само за DivX и XviD, а би могло да се използва за всички AVI формати.

Хардуер и други изисквания

Очевидно ще ти трябват оригиналния AVI източник с аудио-записа върху него. Не можем и без субтитрите, нали се сещате... Допълнително се нуждаеш от DVD записвачка, ако ще записваш филмите на DVD-R носител и - както обикновено налага обработката на видео - повече от 5 ГБ свободно дисково пространство. Ако ще правите менюта ще ви са нужни около 10ГБ.

Необходим софтуер

 • WinAvi 7.6 - сериен номер (за обработката от *.AVI, *.ASF, *.mov, *.RM, *.WMV, *.swf, *.rmvb, *.mkv, *.ogg, *.ogm в DVD формат)
 • VobSub 2.23 (забравете за това)
 • K-Lite Mega Codec Pack 1.52 или по горна версия (кодеци за видеото и задължителния VobSub, понеже доста хора имат проблеми с оригиналната версия и им се губят субтитрите)

WinAvi 7.0

Програмата WinAvi към момента на написване на статията е версия 7.0 и може да бъде намерена на сайта на разработчиците на адрес https://www.winavi.com. На скоро излезе версия 7.6. Няма да повярвате, но бях очарован от разработчиците на програмата. Ще попитате защо? Поради простата причина, че днес се опитах да слея двата диска на "Шифърът на Леонардо" с VirtualDub и не успях. Аудио потока и видео кадрите не съответстваха с края на първата и началото на втората част. Всички знаете, че новите филми не излизат с добро качество на DivX или xVid формат. И това беше такова. Та заредих двете части на филма и се появи едно меню For source files: Откъдето избрах Merge into one title. Като се има в предвид, че двете части на филма се позастъпваха малко, Winavi се представи повече от отлично. Не само че сля дисковете в едно ами и препокри повтарящите се кадри. Яко нали? Може и в по-старата версия да го е имало това, не знам не съм пробвал. Серийният номер може да видите от Тук. Едно уточнение, версия 7.7 е бъгава и не върши перфектна работа. Ползвайте 7.6 ;о)

За да конвертираме AVI-то в DVD формат избираме опцията DVD.

Появява се прозорец, от който зареждате филма. В случая съм заредил King Kong.

След като сте избрали филма се появява следната картинка...

Избирате си директория от Browse, в която ще влезе преработения филм в DVD формат. Преди да правим каквото и да е, е редно да надникнем в настройките на програмата, за да направим всичко както трябва. Избираме Advanced...

Имайте предвид, че не всички опции са включени по подразбиране, така че ги сравнете и включете в съотвествие с показаните по-долу. На мен ми се е случвало да преработя два, три филма и да ги вкарам в една DVD подложка (диск). Филмите са по на един диск от 700 Mb (avi формат). Средно преработения филм излиза на около 1.0 - 1.4 Gb (DVD формат), което дава възможност да се вкарат както ви казах няколко филма. За да нямате по-късно проблеми с добавянето на филмите при правене на менюта с TMPGEnc DVD Author е добре всички обработки на филми да ги правите с тези настройки, понеже програмата прави разлика между PAL (768х576 px) и NTSC (720х480 px), и между 4:3 и 16:9 формат. Щраквате ОК. Преди да сте дали отново ОК за да започне конвертирането е нужно да заредите субтитрите на филма. Нормално е ако не са заредени да не излязат след това, като си пуснете филма на стационарния ДВД плеър :о)

DirectVobSub

Това е програмката, с която ще "набием" не в буквалния смисъл на думата субтитрите към самия филм. От Start/Programs/K-Lite Codec Pack/Configuration/DirectVobSub правим настройките за субтитрите на филма.

От Open зареждаме субтитрите на филма, след което от Text Settings щракваме върху Ariel, от където посочваме шрифта и големината им. Препоръчвам ви за Шрифт Ariel или Ariel Narrow , големината на шрифта да е 26-28. Иначе ще станат много мънички и нищо няма да се вижда. И другото което е след като сте избрали шрифта от Script в долната страна на прозорчето да изберете Cyrilic , за да не се чудите защо Ви излизат субтитрите на "джинджифлютки".

Следващото нещо, което е хубаво да проверите към субтитрите е дали не са скрити. Правите настройките както са посочени тук долу. Ако на Hide subtitles има отметка махнете я! Ако всичко е както трябва щракнете няколко пъти върху Aplly и в никакъв случай не затваряйте този прозорец. Той трябва да стои така иначе няма да има субтитри.

Вече можем да продължим към самото конвертиране на филма. Натиснете ОК !!!

След натискане на ОК трябва да се появи този прозорец.

Докато се конвертира филма не е желателно да бутате нищо по компютъра. Видео обработката е много тежък процес за всеки процесор и той през цялото време работи на 100%. Ако не желаете да се получи диссинхрон на видео и аудио просто го оставете да си свърши работата. Че сте пили една две бири докато чакате няма да е болка за умиране :о))

P.S. В зависимост от машината процеса ще трае от 30 до 90-120 минути. На моята машина един AVI филм от 700 Mb се преработва за около 60 - 70 минути. Процесор - Athlon XP 2500+ Barton, Дъно - Abit KV7, Памет - Samsung 512Mb PC3200 на 400Mhz, Видео карта - GeForce FX 5600 128Mb, HDD - Seagate 80Gb, ТВ Тунер - Manli 002, DVD-RAM - LG 4163b firmware 100A (след флашването с RPC1 стана 106А).

Може да прегледате статията за запис на ДВД Видео тук.


ГЛАСУВАЙ                
СПОДЕЛЯНЕ
Попитали Буда: Учителю, чух че си много мъдър, научи ме как да помагам на хората? Буда помълчал известно време и му отговорил: За да помагаш, трябва да те има. Не можеш да помагаш, ако не съществуваш...

КОМЕНТАРИ 69

 1. Може би нямаш инсталирани кодеци, при което програмата при обработката не може да ти обработи видеото. Нямам идея защо нямаш звук. Може плеъра ти да не поддържа формата, в който е обработено аудиото, не знам с коя версия на програмата си направил обработката и т.н.

 2. Всичко се получава. Когато обаче пусна филма на плеъра аудиото, тоест звука на самия филм го няма, а на компютъра го има. Филпът си тръгва има субтитри но без звук. Къде е проблемът. Плеъра е Neo DVD-M51 DIVX. Филмът е Iron.Man.2.2010.720p.BRRip.XviD.AC3-ViSiON

 3. Бръзам да се извня за тъпичкия въпрос. Направих наново всичко, като промених и името на субтитрите да съответства на това на филма. Дали е било от това или от друго не знам, но сега вече има субтитри и мога да го запиша. Благодаря още веднъж на Embaka за ясните и точни обяснения!

 4. Здравейте! Всичко е обяснено прекрасно! Имам един въпрос- като пуснах готовото ДВД на компютърните плеъри нямаше субтитри... Само като се запише на диск ли ще има? И има ли значение името на субтитрите, в смисъл трябва ли да е същото като на филма? Благодаря предварително!

 5. Zdasti vesela, v sekcia programi ima programta, s koqto sym pravil uroka, moje da q izteglish ot tam

 6. Vsi4ko stana 4udesno filma mi tragna na dvd oba4e mi izliza edin tekst na sredata na ekrana ako iskate da mahnete tova kupete si winavi za 29.99 kakvo ne sam napravila kakto trabva

 7. в края на статията има линк как се записва ДВД видео, просто цъкни на него и го прочети

 8. След като съсздадем филма в ДВД формат как се записва и с какво на диск за да тръгне на обикновен ДВД плеяр. Благодаря.

 9. Аз правя от ави къкм ави... Избираш фолма след това натискаш на Advanced появява се прозорец http://pics.data.bg/categories/1/общи/b79bc996385830d5bd4467d293c9d607/brrr натискате на Encode после на Source aspect ratio напласявате 4:3 и даваш оки.Ся си пускате суб през DirectVobSub 2.39 избиратеси суб на филма нагласявате големина и така нт.,след това натискате на General и отам на Picture Size нагласявате на 4:3 давате приложи http://pics.data.bg/categories/1/общи/fc6be8bb60084124c69b816fd1a5fe0e/brrrr и сте готови ...

 10. Доста по-просто става с програмата ConvertXtoDVD.

 11. Е май става http://pics.data.bg/categories/1/общи/0db932ca49d57c377f599d9315e4b09b/v

 12. Ем точно никъде непише затова питам дали става да се сложат там....

 13. Никъде не е написано, че субтрите са под филма. Къде го прочете това?

 14. Ето снимкка на филма който съм вградил суб с WinAvi Video Converter 10.1 и записан на диск и пуснат на ДВД http://pics.data.bg/categories/1/общи/dd4e5f363ce16098fdbadfe458b50cdd/p1150144 суб са пуснати и редактирани с DirectVobSub 2.39 само незнам откаде да ги преместя доло..... embaka тогава кажи с твоята версия дето си дал как стават суб да са под филма....

 15. Там няма как да се поставят субтитри, това не ти е ави филма със заредените субтитри в плеъра като на компа. Все пак е ДВД,а ко филма го гледаш на широкоекранен телевизор 16:9 тея ленти ги няма значи няма да имаш и субтитри....

 16. Ползвам WinAvi Video Converter 10.1 и стават супер суб тръгват на двд то но немога да направя суб да са под филма в черната линия....Как да ги поставя там...

 17. За да няма проблеми с VobSub-а трябва да се инсталира от пакета с кодеците, а не отделно. Случва се да не се появяват част от субтитрите. Когато се инсталира K-Lite Mega Codec Pack пакета вътре има VobSub, не махайте отметката и няма да има проблеми с добавянето и гледането. А другия вариянт е субтитрите да не са написани качвствено и да не остава свободно време между дублажа.

 18. Pofear, като записваш DVD дискове с нерото, записвай ги на опция Make data DVD.Без значение дали файловете са avi или DVD......Самата програмка е много хубава и си прави всичко необходимо за да тръгне после филма на обикновен DVD-плеър......Досега никога не съм имал проблеми.Точно както си го описал в последния пост. И един въпрос към embaka: На някои филми ми чезнат от време на време субтитрите.Не през целия филм, само на някои места.....И това не е от плеъра, защото се получава и на компютъра.......На какво може да се дължи това? Както си вървят нормално, субтитрите, изчезват за 5-10 сек. след това следващите се появяват и скриват много бързо и се нормализира пак.........Имаш ли някаква идея.......?

 19. Ами мерси ще го видя, а моя начин на записване с неро старсмат грешен ли е аз отварям неро натискам на дата после на на мейк дате ДВД качам си филмчето после после некст бърн и готово ?? Ще пробвам по този които си ми дал ! Аиде мерси много за това че ми помагаш .. :):):):P

 20. с какво разширение е тоя филм *.avi? виж прочети това за запис на такива файлове

 21. Ами искам да запиша един ави филм диввх на двд-то но незнам как да го конвертна така че да тръгне !?? Мс за линка

 22. Прочети това за запис на ДВД Видео, че май не знаеш как се записва и пак нищо не разбрах какво искаш да направиш

 23. както и да е получи ми се 2,63 гб трагнах да го качам на двд диск натиснах photo and video горе на нерото после burn dvd video fails след това от сложих всички фалове от папка видео тс дадах че е готово след това некст и бърн записа се диска пускам го аз на двд-то но уви ми исписа повреден диск направо се побърках с това двд качвам ави филм като дивх и пак така пише а на двд-то пише че чете дивх (DivX)фаилове от някаде имах двд дискове с филми маи баща ми ги донесе и си вървят перфекно на двд а филмите са в Хдив формат и варвят ! Може да не си рабрал добре ще ти дам няколно снимки може да се ориентираш по добре.. 1. http://prikachi.com/files/1420816T.jpg 2.http://prikachi.com/files/1420819e.jpg плсс помогни има някакви битове 12 бита 24 бита!! офф вече направо нз кажи ми как да ги ко конветрвам тези филми чее плсс ХЕлп ае МЕрси ! 3

 24. Ами как да ти кажа защо се получава толкова голямо. Предполагам, че не си направил настройките както трябва, защото при гореописаните настройки с тази версия на програмата един филм от 700Мб съм го обработвал до 1,3ГБ някъде и съм записвал по 3 филма на двд диск като съм ги правил по този начин от този урок. Щом като е станало толкова голямо не си избрал Constant Video Quality или нещо си пропуснал

 25. Ами нещо ми излизат 2 папки аудио тс и видео тс и видео тс е 2гб и 49 а самата сериа на сериала ми е 495 мб какво става мн голямо се получава не мислите ли плс ембака помогни ми нещо не е в час одавня искам си конвертам филми си легна на леглото и да си зяпам филмчетата на телевизорчето ама то мн голямо са получава то тряа да записвам по 1 сериа на секи диск :( представете си колко гб ще е ако е цял филм от 1 гб и нещо , нещо тука не е в час плс помогни ! Аиде мерси предварително ще следя за отговор..

 26. Здравей Теменуга. Можеш ли да направиш снимка на всички файлове. Диска ДВД ли е или някакъв друг формат?

 27. А може ли да ми помогнете? Занимавам се с преводи, но като си изтегля филма ми дава някаква грешка. Опитвах се да разблокирам файла и се получи, но той пак не ще да ми тръгва. Дава ми, че е от непознат формат, окзва се, че е формат .002 знае ли някой тук как мога да променя формата във .avi ?

 28. Статията я прочетох.....няколко пъти.....Открих къде греша!Просто отварям файловете в WinAvi 7.6, само че както ги подрежда компютъра-по размер на файловете и така примерно вторият файл,който е малко по-голям от първия, (тоест втората част на филма) става първа, а първата втора.....:-).След като се заредят файловете които ще се конвертират и ще се снаждат, трябва със стрелките нагоре/надолу да ги подредим в реда в който върви филма, иначе ги разбърква и нищо не става........Ама бая си поиграх, докато разбера какво става.Иначе програмката е супер.На мястото на снаждането на двата avi-файла, само леко забива dvd-то и си продължава без проблеми, със субтитри, нормален звук и всичко останало.........:-))))Така, че внимавайте като конвертирате филми, разцепени на по два-три и повече файла......:-)

 29. Живко, предполагам, че си прочел статията, силно се надявам да е така, но от това което чета ми се струва, че си ползвал WinAvi 9.0, която е на български. Ако не е така се извинявам. Но ако си ползвал нея както съм описал най-добрата версия е 7.6

 30. Реших да конвертирам един филм който е на два ави файла.Дадох мо да ги слее в един титъл, но като пусна конвертирания филм, ми дава чаптърите разбъркано......тоест, филма почва от средата, след това малко от началото, после от края, пак средата и така....Пробвах и всички останали вариянти-"Слей в едно ДВД", "Създай ново ДВД", но уви пак става така......Къде бъркам?

 31. Щом при всички се получава, значи няма нищо пропуснато. Явно ти пропускаш нещо или имаш проблем при добавянето на субтитрите във VobSub. След добавянето на субтитрите не се затваря, шом не се зареждат явно си му дал ОК и прозореца се е затворил. Четете внимателно какво е написано...

 32. Направих всичко както е описано по горе но уви, пак няма субтитри...Има ли нещо което е забравено да се спомене?

 33. Прочети това за сливане на субтитри от два диска в един. После по гореописания начин

 34. Хм, за пореден път съм очарован от тази програмка...:-) Заредих само единия srt файл,и си мислех, че само половината филм ще е със субтитри, но с радост установих, че целия филм си има нормални субтитри.....

 35. А как да вмъкна субтитрите когато филма е разбит на два avi файла и съответно има и адва субтитрови файла.....?При положение, че искам да ги свържа в един DVD формат? Пробвах да вкарам в полето за субтитри двата srt файла, ама не става......Може да се копира само единия?

 36. Ами ако си избрал други настройки е възможно да стане.

 37. Здравейте......Чудесна програмка, работи безотказно....конвертирах освен във DVD и в VCD.Само че след конвертиранети DVD файловете стават много големи от изходен файл с размер 700МВ стават файлове с размер 4.7-4.8GB и не мога да ги запиша на обикновеннa DVD-подложка с размер 4.7Gb......Да не бъркам нещо в настройките?

 38. дай малко повече информация, какъв е видео файла avi или нещо друго. имаш ли инсталирани кодеци и т.н. защото на това ми намирисва от това, което си постнал

 39. Това, което казва EMBAKA е точно така , следвайте го и няма да имате никакви проблемил Аз съм ъ Windows 7 инаправих, както е описано и всичко е както трябва

 40. ВАЖНО: без значение дали ще го правите на Vista или Windows 7 използвайте тази програма Winavi от сайта, версия 7.5. Кодеци за Vista и 7 от този сайт задължително, за да няма проблеми. Настройките да са на cyrilic за Vobsub-а и russian на ffdshow в зависимост от това какво ползвате.

 41. Ако са спрени субтитрите не може да е пак същото, остави само FFdshow да обработва субтитрите, ако не става махни всички кодеци, рестартирай инсталирай наново само k-lite codec pack и опитай отново

 42. и така пак същото, няма ли подобна програма като vob, да не би при мен тя да е проблема

 43. В такъв случай цъкни на зелена стрелка долу в дясно, това е вобсуба, и както е на картинките по горе сложи отметка на Hide subtitles, за да ги спреш и ще обработваш само с FFdshow. Понякога се прецакват субтитрите, когато има инсталирани няколко пакета с кодеци ;о)

 44. когато включа сувтитрите на FFdshow кодеците се появяват втори субтитри, които са нормални, смисъл всичко е наред, но първите смотаните и те се появяват.

 45. Интересно. Ако ползваш вобсуб не би трябвало да имаш никакви проблеми. От друга страна може някой от кодеците ти да са се омазали. Също така може да пробваш с FFdshow кодеците. Там има опция за субтитрите, трябва да се избере russian ако не се лъжа. Програмата winavi има preview, като пуснеш да обработва включи я, за да видиш какъв е резултата. Другия вариянт е да си преинсталираш кодеците и да опиташ отново. Ако няма резултат ме намери на скайп embaka11

 46. иначе този твой способ е перфектен, аз съм с мощна машина и за около 20 минути всичко приключва, мислех ,че проблема е в двд - то, но и на компа е същото, само искам да ти кажа, че съм с win 7

 47. със гази, която е по - горе, абсолютно всичко е както ги пишеш ти и пак, на кирилик е ине става

 48. Ами какъв шрифт използваш, настроен ли е на cyrilic, с коя версия на програми и т.н. дай малко повече информация, защото не мога да ти дам точно конкретен отговор

 49. правя всичко според инструкциите, но излизат субтитрите на "джинджифлютки". помогнете

 50. Ами ако има някой, който би се наел да напише такъв урок с удоволствие ще го постна тук и ще може да се радваме на нещо ново ;о)

 51. Харесах указанията за ползване, но тук става въпрос за конвертиране на готов запис. По-забавното е самото видеозаснимане и видеообработка с програмите Adobe Premiere или Pinnacle Studio, където има поле за творчество и изява. Машината изисква ресурс за работата си, а уменията на оператора-монтажист трябва да са на нужното ниво. Успех!

 52. Allok video to mp4 Converter. Обработва всички видове файлове в какъвто поискаш ;)

 53. Здравей, аз ползвам Format Factory. Безплатна е и лесна за работа. Пробвай :D

 54. tyrsia si programa za konvertirane ne to AVI, a ot drugi formati (mpg, MPEG2, MPEG4, MOV, Qiuck time....)v AVI format, za da moga da si obrabotvam klipovete. Pomognete da nameria i da ia instaliram. danevadoki@yahoo.com

 55. Здравей embaka. Направих всичко така както си описал и всичко стана перфектно. Тествах многократно, всички филми станаха добре. Програмата WinAVI която изтеглих от тук работи без грешка и конвертира много по-бързо. Благодаря за уроците и отделеното време. Поздрави :) :) :)

 56. Здрасти отново. Искам да ти кажа, че програмата WinAvi 9.0, която си инсталирал, първо не съществува. Можеш да провериш на адрес http://winavi.com. Някой българин, който си мисли, че разбира явно е направил козметична преработка. Отностно програма, как да заработи. Отваряш от меню Start/Run там пишеш regedit, влизаш в регистрите на windowsa. Натискаш ctrl+f или бутон F3, появява се прозорец за търсене на дума и там пишеш winavi. Когато намери този регистър натискаш Delete (Изтрий), след което Yes (Да). Отново F3 докато не изтриеш всички регистри на оная програма и на тая, която си инсталирал. След като изтриеш всичко, дай на първия файл и натисни отново F3, за да се увериш, че не е останал нито един регистър за тази програма. Затваряш от X и на Desctop даваш Refresh (Обнови). Това е!!! Инсталираш програмата наново и дано всичко е ОК! Поздрави. Скоро може да напиша и такъв урок ;о)

 57. Здравей embaka. Благодаря за програмката но немога да я подкарам. Инсталирам, регистрирам,започвам да конвертирам и се появява онзи досаден прозорец че има някакъв проблем във exe фаила и да го изпратя на майкрософт или нещо такова, кликвам на не изпращай и всичко спира, деинсталирам и инсталирам на ново и пак така. Имам ли шанс? Как да победя? Дано да не ставам досаден ако е така кажи, дразни ме че немога да се справя. Написал съм VinAVI а е трябвало WinAVI не съм внимавал. Много поздрави.

 58. Здравей Мариан. Програмата съм я качил в секция Програми. Можеш да си я изтеглиш от там заедно със серийният номер към нея. Ако имаш някакви проблеми пиши. Ще ти я пратя. Поздрави

 59. Привет embaka. И според мен не всички нови версии са най-добри,инсталирах VinAVI 9.0 защото имаше със програмката и бг. превод и да я пробвам,сега ще си потърся версия 7.5 Кодеците ги инсталирах без да гледам коя весия са, първите които срещнах след като преинсталирах компютъра. Може да си потърся други но след като пробвам VinAVI 7.5 със тези. Благодаря за вниманието, ще пиша какво съм направил. :)

 60. Здравей Мариян. Мисля, че проблема е в K-Lite понеже по-новите версии имат добавени друго кодеци, които ги няма в старите версии. Доколкото си спомням във версия 8.0 имаше опция за добавяне на субтитри от самия WinAvi, но аз не го използвам, защото от версия 7.6 нагоре версиите са доста бъгави. Не съм пробвал с версия 9.0 и не искам да го правя, защото с версия 7.5 ми е достатъчно понеже ми върши повече от чудесна работа. За това и не съм писал нов урок с по-новата програма. Има вариянт да пробваш с програмата MainConcept MPEG Encoder. Преди доста години я бях използвал за направата на ави файл в mpeg за DVD Player. mpeg формата е разбира се за DVD. С нея също стават много добри обрабтоки ;о) Поздрави

 61. Здрвей embaka и благодаря за помощтта. Значи дост време си поиграх на системата проба,грешка и разбрах че работата малко е на късмет. Конвертирах един филм 2-пъти със едни и същи настройки единия път нестана 2-рия стана перфектно. Иначе във k-lite codec pack/configuration/ffdshow video decoder нямам отметка на субтитри. И така конвертирах други филми със същите настроики на някои не им излизат субтитрите но картината не е обърната на обратно,какво става незнам. Може би k-lite пакета ми е бъгав със версия 4.8.5.0 или от VinAVI 9.0 немога да преценя. Остани със здраве и ако мжеш помагай.

 62. Здравей, появата на двойните субтитри се дължи най-вероятно на зареждането им от 2 филтъра. Може би VobSub и FFDshow. Долу в дясно имаш една зелена стрелка и червено и синьо или зелено квадрадче с надпис fa, fc или нещо от тоя сорт, по памет пиша за това не съм много сигурен. Това са за FFdshow филтрите. Големината на субтитрите се променя о конфигурационния прозорец. От там се спират и вторите субтитри. Просто цъкни на тея квадратчета, ако не се лъжа червеното. Ще се появи прозорец разделен на 2, в ляво намери субтитри. После премахни отметките за зареждането им и всичко ще се оправи. :)

 63. Благодаря за ръководството беше ми много полезно. Имам VinAVI 9.0 и пробвах да конвертирам от AVI на DVD след завършване на задачата прегледах филма и ахнах беше на обратно и огледално. Направих 2-ри опит след като сложих отметка на обръщане на изображението и стана но имам затруднения със субтитрите, излизат двойни едни върху други малки и големи. Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен. На мен 700 Mb се преработват за около 35-40 минути. Още веднъж благодаря за ръководството.

anti spam